Pittige beslissing

Stan kan niet praten, maar kan non verbaal en met klanken heel goed duidelijk maken wat hij wil. Hij kan niet lopen, maar in zijn coole rolstoel komt hij met onze hulp waar hij wil zijn.
We hebben sinds 8 jaar voor hem een slaapkamer en een mooie badkamer beneden en we houden hem met een camera altijd in de gaten.
Dat is echt nodig en hebben we het afgelopen jaar zeer nodig gehad.
Stan stikte in zijn voeding in de nacht en werd daardoor zeer benauwd en blauw.
We zijn hierachter gekomen in juli door een slikvideo. Stan krijgt nu al zijn eten via zijn maagsonde. Ik vond dit erg lastig, omdat hij zo kan genieten van bv een Bossche Bol, maar moeilijk heeft hij ‘s nachts niet meer gedaan. Dus dan is de keuze makkelijk.
Stan slaapt wel nog steeds erg wisselend.
 
Overdag gaat Stan naar Sosijn 5 dagen per week en dit gaat super. Sinds een paar jaar logeert hij hier 1 x per maand. Hij geniet hier erg van de andere kinderen en helemaal van alle dieren.
Sinds vorig jaar is Stan hier ook tijdens onze vakantie. We deden hem hier echt geen plezier meer mee. En hoewel je je gezin natuurlijk bij elkaar wil houden, moet je kijken naar wat het beste is voor ons allemaal.
 
We nemen dit soort beslissingen ook echt met z’n vijfjes en dat is echt fijn.
Stan houdt erg van drukte, aandacht van Juul’s vrienden en Kris haar vriendinnetjes. We nemen Stan overal mee naar toe, maar wel alleen als het kan en als iedereen daar blij van wordt.
 
Het Mooi Leven Huis was voor ons nogal een pittige beslissing. Juul snapte het heel goed en stelde vragen over het ontwerp (hij wil architect worden) en over de plek van het huis. Kris was echt verdrietig en vroeg waarom Stan weg moest?
We hebben haar alles uitgelegd, dat we alles geregeld willen hebben juist ook voor Kris en Juul. Nu is ze druk bezig met de inrichting van Stan zijn appartement.
 
Voor ons een erg fijn idee dat het straks geregeld is, dat Stan een fijne plek heeft en wij hier helemaal bij betrokken worden. Dat geeft ons een hoop rust!
 
Liefs Familie Ploem