Een plekje waar hij zichzelf mag zijn

Dit zijn wij: familie Vugts. Onze oudste is Finn, hij is van 2002,  en dan zijn er nog zijn broertje Aidan en zusje Ellis, een tweeling en geboren in 2010, en natuurlijk zijn moeder Babiche en vader Theo. Toen Finn 2-en-een-half was kreeg hij de diagnose ASS met vermoedelijk een verstandelijke beperking die niet veel later werd bevestigd.

De zoektocht naar wat hij nodig had en hoe wij hem het beste konden begeleiden en helpen zich staande te houden in de wereld om hem heen, is toen begonnen en, eerlijk is eerlijk, duurt nog altijd voort. Gelukkig hebben we veel hulp gehad van fantastische mensen.

Finn houdt van duidelijkheid en structuur. Als het voor hem duidelijk is wat er gaat gebeuren, vindt hij bijna alles leuk. Hij is dol op carnaval, feestjes, naar de bioscoop gaan, zwemmen, kermis, pretparken (met de Efteling en Disneyland als absolute favorieten) en logeren/op vakantie gaan.

Tot de zomer van 2022 ging hij naar HUB locatie Boxtel en sindsdien gaat hij naar dagbesteding. 4 dagen naar de Pomphoek en 1 dag naar Biezonder.

In zijn vrije tijd speelt hij graag spelletjes op zijn i-Pad, scheurt hij graag papier en nog liever haalt hij oude apparaten en schoenen uit elkaar met het gereedschap uit zijn eigen gereedschapskist.

 

Zo langzamerhand wordt het tijd voor Finn om zijn eigen plekje te krijgen. Een plekje waar hij zichzelf mag zijn en waar hij niet continu mee moet in wat er in een druk gezin allemaal gebeurt. Want hoe wij ook ons best doen om alles overzichtelijk te houden, toch gebeuren er iedere dag weer dingen waar we geen rekening mee hebben gehouden en die voor onrust bij Finn zorgen.

Mooi Leven Huis Dommelstreek is daarom volgens ons de juiste plek voor hem. Een plek waar hij met leeftijdsgenoten de volgende fase van zijn leven kan starten.